Wat is een Wall Pack Light – Alles wat u moet weten (2024)

Iets waar je de laatste tijd misschien wel van hebt gehoord, is de wandlamp. Wandlampen zijn superhandige soorten lampen die zijn ontworpen voor gebruik buitenshuis en die voor een breed scala aan doeleinden kunnen dienen.

Vandaag zijn we hier om u alle informatie te geven die u moet weten over wandpakketlampen. We zullen praten over wat ze zijn, waarvoor ze het meest worden gebruikt, wat de verschillende typen zijn en nog veel meer. Aan het einde van dit stuk zou je een expert moeten zijn op het gebied van wandpakketverlichting.

Inhoudsopgave

  • Wat is een wandpakket?
  • Waar wordt Wall Pack-verlichting voor gebruikt?
  • Soorten wandpakketverlichting
  • De juiste wandverlichting kiezen
  • FAQ

Wat is een wandpakket?

Een wallpack of wallpack light is een speciaal soort licht ontworpen voor buitengebruik. Dit zijn buitenverlichtingsarmaturen die aan de buitenkant van gebouwen worden gemonteerd. Ze kunnen worden gebruikt voor residentiële, industriële en commerciële doeleinden. De reden dat ze wandpakketlampen worden genoemd, is omdat ze aan de muren van gebouwen zijn bevestigd. Zoals je hieronder zult zien, zijn er veel doeleinden waarvoor wandverlichting kan worden gebruikt, dus laten we verder gaan en uitzoeken wat deze doeleinden zijn.

Wat is een Wall Pack Light – Alles wat u moet weten (1)

Waar wordt Wall Pack-verlichting voor gebruikt?

Voordat we beginnen te praten over de verschillende soorten wandverlichting en hoe u de beste voor u kiest, laten we eerst bespreken waarvoor deze lampen in de eerste plaats worden gebruikt.

Wat is een Wall Pack Light – Alles wat u moet weten (2)

Noodverlichting

Een van de belangrijkste toepassingen van wandpakket verlichting is voor noodgevallen. Speciale noodwandverlichting kan worden geïnstalleerd in paden, gebouwen en andere locaties waar noodverlichting nodig is. Het kan helpen een gebied te verlichten, zodat het gemakkelijker en veiliger is om er doorheen te reizen in geval van een stroomstoring of een noodsituatie. Ze worden geleverd met batterijback-ups, zodat ze nog steeds werken als er geen stroom is.

Garageverlichting

Wandpakketlampen zijn ook een fantastische optie voor garageverlichting. Normale lampen zijn vaak niet groot of helder genoeg om een ​​hele garage te verlichten, waardoor wandpakketten een fantastische optie zijn. Garages worden ook vaak blootgesteld aan de elementen, nog een reden waarom weerbestendige wandlampen ideaal zijn voor garageverlichting. Ze kunnen ook heel helder zijn, zodat u precies kunt zien wat u in uw garage doet.

Billboard verlichting

Nog een ander veelvoorkomend gebruik van wandverlichting is de verlichting van reclameborden. Billboards zijn advertenties en ze moeten gezien worden om te kunnen werken en inkomsten te genereren. Daarom gebruiken marketeers wallpack-lampen die specifiek op billboards zijn gericht om te verlichten, zodat voorbijgangers ze kunnen zien, ongeacht het tijdstip van de dag of de nacht.

Parkeerplaatsen

Een ander veelgebruikt gebruik van wandverlichting is op parkeerterreinen. Parkeerplaatsen kunnen enorm groot zijn, wat betekent dat er zeer krachtige lampen nodig kunnen zijn om ze te verlichten. Bovendien kunnen parkeerterreinen gevaarlijke plaatsen zijn, waar vaak auto's worden gestolen en mensen worden aangevallen. Wandpakketverlichting draagt ​​bij aan een zekere mate van veiligheid voor mensen op parkeerterreinen.

Pathways

Paden hebben ook verlichting nodig, vooral 's nachts. Compacte wandlampen voor buiten worden vaak gebruikt om paden te verlichten, zodat ze gemakkelijker en veiliger kunnen worden bewandeld.

Beveiligingsverlichting

Wandpakketlampen worden vaak gebruikt voor veiligheidsdoeleinden. Ze kunnen in industriële en commerciële omgevingen worden geplaatst om een ​​specifiek gebied te verlichten, of het nu een parkeerplaats, entree of showroom is. Het gaat erom een ​​gebied te verlichten, met als doel criminelen af ​​te schrikken.

Openbare ruimtes

Wandpakketlampen worden vaak gebruikt in verschillende openbare ruimtes voor basisverlichting en veiligheidsdoeleinden.

Soorten wandpakketverlichting

Belangrijk om op te merken is dat er verschillende soorten wandverlichting zijn, en om de juiste te kiezen, moet je weten wat de verschillen daartussen zijn.

LED

LED-wandpakketlampen zijn enkele van de meest populaire die er zijn. De reden hiervoor is veelzijdig. Ten eerste zijn LED-lampen zeer energiezuinig. Ze verbruiken aanzienlijk minder stroom dan de meeste andere soorten lampen, maar geven toch een vergelijkbare hoeveelheid licht, zo niet meer. LED-lampen zijn ook superduurzaam en gaan lang mee, vaak wel 50,000 uur of langer, en niet te vergeten dat de installatie en het onderhoud ook eenvoudig zijn.

MH

We hebben dan metaalhalogenidelampen, die veel helderder zijn dan gewone LED-lampen. Ze zijn ideaal voor doeleinden die zeer helder licht vereisen, waardoor ze ideaal zijn voor veiligheidsdoeleinden. Hoewel MH-wandlampen buitengewoon helder zijn, gaan deze lampen niet zo lang mee als LED-lampen, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze ook veel minder energiezuinig zijn.

CFL

CFL- of compacte fluorescerende wandlampen zijn nog een andere optie die u tot uw beschikking heeft. CFL-lampen zijn energiezuiniger dan andere typen, zoals MH en HPS, maar nog steeds minder dan LED-lampen. Dat gezegd hebbende, CFL-lampen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waardoor ze ideaal zijn voor sfeerverlichting in verschillende omgevingen. CFL-lampen bevatten echter nog steeds kwik, wat betekent dat ze niet milieuvriendelijk zijn.

HPS

We hebben dan HPS of hogedruknatriumlampen. Deze staan ​​bekend om hun amberkleurige en warme licht, waarvan veel mensen genieten als basis- en sfeerverlichting. Deze lampen zijn ook meestal redelijk energiezuinig.

Op zonne-energie

Enkele van de meest populaire wandlampen van dit moment werken op zonne-energie. De reden waarom ze zo populair zijn ligt natuurlijk voor de hand: ze gebruiken zonne-energie in plaats van elektriciteit uit het elektriciteitsnet, waardoor je op de lange termijn veel geld bespaart. Lampen op zonne-energie zijn ook zeer milieuvriendelijk en ideaal voor basisgebruik. Dat gezegd hebbende, ze hebben prestatieproblemen als er een gebrek aan zonlicht is.

Fluorescerende

TL-wandlampen waren vroeger erg populair, omdat ze werden gewaardeerd vanwege hun helderheid en energie-efficiëntie. LED-wandpakketten worden echter steeds meer de nieuwe norm, omdat ze efficiënter, helderder en duurzamer zijn.

Inductie

Inductieverlichting is heel uniek omdat er geen gloeidraden of elektroden in zitten, waardoor ze een uitstekende levensduur hebben. Dit zijn enkele van de langst meegaande wandlampen die er zijn, waardoor ze ideaal zijn voor langdurig gebruik. Ze zijn duur, maar de investering loont op de lange termijn.

Halogeen

Dan hebben we halogeenlampen, die heel wit en helder zijn en ideaal zijn voor het verlichten van specifieke kenmerken en gebieden. Door hun helderheid zijn ze ook ideaal voor veiligheidsdoeleinden. Dat gezegd hebbende, hun levensduur is niet geweldig, bovendien produceren ze veel warmte en verbruiken ze tonnen energie.

Fotocel

Er zijn veel verschillende soorten wandverlichting die kunnen worden uitgerust met fotocellen. Dit zijn speciale sensoren die ervoor zorgen dat het licht automatisch aan en uit gaat afhankelijk van de lichtomstandigheden van buitenaf. Het is een geweldige optie als je iets nodig hebt dat energiezuinig is.

Wat is een Wall Pack Light – Alles wat u moet weten (3)

De juiste wandverlichting kiezen

Laten we eens nader bekijken hoe u de juiste wandverlichting voor uw behoeften kunt kiezen.

Wat is een Wall Pack Light – Alles wat u moet weten (4)

Light Output

Wanneer u wandlampen kiest, zorg er dan voor dat deze ruim voldoende lichtopbrengst hebben voor uw behoeften, doorgaans gemeten in lumen. Als u wandpakketlampen kunt vinden die dat wel hebben minimaal 8,000 lumen van lichtkracht, dan bent u op de goede weg. Simpel gezegd, wandpakketlampen verschillen in helderheid, en je hebt waarschijnlijk iets aanzienlijk helderder nodig voor veiligheidsdoeleinden dan voor basisverlichting.

Energieverbruik

Stroomverbruik is een andere belangrijke factor waarmee u rekening moet houden, omdat macht geld is. Hoe meer stroom een ​​lamp verbruikt, gemeten in watt, hoe meer de werking ervan zal kosten. Als u voor de meest energiezuinige opties wilt gaan, zijn LED of zonne-energie het beste. Nu zijn LED-lampen goedkoper dan lampen op zonne-energie, bovendien zijn ze helderder en gaan ze langer mee, maar lampen op zonne-energie hoeven niet bedraad te worden en kunnen alleen op zonne-energie vertrouwen.

Duurzaamheid en weerbestendigheid

Nog een ander belangrijk kenmerk waar u op moet letten bij wandverlichting is hoe duurzaam ze zijn. Deze zijn ontworpen voor langdurig gebruik buitenshuis, dus ze moeten gebouwd zijn om lang mee te gaan. Bovenal betekent dit dat de lampen in kwestie moeten worden gebouwd met het oog op weersbestendigheid. Op zijn minst is een waterdichte classificatie van IP65 vereist, waarbij zelfs hogere classificaties beter zijn. Dit is vooral een belangrijke overweging als u in een gebied woont waar veel slecht weer is.

Kosten

Overweeg vervolgens de kosten van de betreffende wandpakketlampen. Over het algemeen krijg je waar je voor betaalt, en als je in het begin bereid bent wat meer geld te investeren, is de kans groot dat je iets van veel hogere kwaliteit krijgt. Waar het echt op neerkomt is dat, net als bij al het andere dat er is, de prijs vaak correleert met de kwaliteit, dus als je iets wilt dat naar behoefte presteert, is een hogere initiële investering aan te raden.

Montage en onderhoud

Zoek altijd naar wandlampen die eenvoudig te monteren zijn. Sommige wandlampen zijn voorbedraad, zodat u ze eenvoudig in uw huidige elektrische systeem kunt integreren. Het enige soort wandlamp dat niet bedraad hoeft te worden, is het type op zonne-energie. Dat gezegd hebbende, is de kans vrij groot dat u een professionele installatie nodig heeft.

Lang leven

De levensduur van de wandpakketlampen is ook belangrijk. Als je wandverlichting wilt die zo lang mogelijk meegaat, zijn LED-lampen over het algemeen het beste, omdat je tot 50,000 uur uit één LED-lamp kunt halen.

FAQ

Laten we enkele van de meest gestelde vragen over wandpakketlampen beantwoorden.

Zijn Wall Pack-lampen alleen voor commercieel gebruik?

Wandpakketlampen zijn meestal gereserveerd voor commercieel gebruik, zoals voor het verlichten van ingangen, winkelpuien, reclameborden, parkeerterreinen en paden. U kunt wandpakketten echter ook gebruiken voor woondoeleinden, zoals voor het verlichten van uw garage, achtertuin of oprit.

Zijn fotocel-wandpakketlampen de moeite waard?

Wandverlichting met fotocellen is duur. Ze passen echter ook automatisch hun vermogen aan en gaan automatisch aan en uit, afhankelijk van de lichtomstandigheden van buitenaf. Op de lange termijn kan dit u helpen veel geld te besparen.

Hoe goed zijn wandlampen op zonne-energie vergeleken met bekabelde lampen?

Zonne-verlichting is geweldig als het om energie-efficiëntie gaat. Het enige wat je nodig hebt is zonlicht. Ze zijn ook behoorlijk veelzijdig omdat ze niet op een stroombron hoeven te worden aangesloten. Ze zijn echter ook lang niet zo helder als bedrade lampen, en ook lang niet zo betrouwbaar.

Wat is een Wall Pack Light – Conclusie

Uiteindelijk zijn wandpakketten ideaal voor zowel residentieel als commercieel gebruik. Of u nu verlichting nodig heeft voor basiszichtbaarheid of voor veiligheidsdoeleinden, het kiezen van de juiste wandlamp op basis van een aantal factoren is erg belangrijk. Nu u alles weet over wandpakketlampen, kunt u zelf een weloverwogen beslissing nemen. Onthoud dat VEVOR heeft een aantal van de allerbeste wandpakketlampen die er zijn!


Wat is een Wall Pack Light – Alles wat u moet weten (5)
Wat is een Wall Pack Light – Alles wat u moet weten (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 5843

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.